Over ons

 

Bij Fit & Happy Hallum in Hallum brengen ze gezondheid, een warm huiskamergevoel en doelgericht sporten voor een brede doelgroep bij elkaar. De missie is : ‘Fit worden en fit blijven in een omgeving die aanvoelt als een tweede huiskamer’. Intensief bewegen, aandacht voor gezonde voeding en tijd voor jezelf in je agenda zijn de aandachtspunten waar het om gaat. Met een team van gecertificeerde trainers en voedingsdeskundigen proberen ze bij Fit & Happy Hallum de wereld een beetje gezonder te maken.

In 2005 opende Palestra voor het eerst haar deuren in Dokkum en sinds 2011 is onze vestiging in Hallum daar aan toegevoegd. Naast de enthousiaste en fanatieke sporters richt Palestra zich vooral op mensen, die weten dat bewegen noodzakelijk is voor hun welzijn, maar het moeilijk vinden om de stap naar een sportcentrum te maken.

Sinds juni 2022 is Palestra Dokkum overgenomen door twee nieuwe eigenaren. Als gevolg van deze overname heeft Palestra Hallum een naamswijziging ondergaan. Vanaf medio 2022 gaat onze vestiging verder onder naam Fit & Happy Hallum met nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten.

 

Luuk

Ik ben in 2015 begonnen met sporten bij Palestra, waar ik ontdekte dat sport mijn grote passie is. Toen Elly mij vroeg om als invaller te werken hoefde ik daar niet lang over na te denken. Inmiddels ben ik al een tijd in dienst als vaste medewerker als fitnessinstructeur. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen met hun trainingsschema. Vrijdagavond is mijn vaste werkavond. Omdat ik nog rechten studeer in Groningen zal je mij vaak alleen op deze vrijdagavond zien.

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness

Elly

Al jaren werk ik met veel plezier bij Palestra (inmiddels Fit & Happy Hallum). Voordat ik in de sportbranche terecht kwam heb ik bij diverse bedrijven op de verkoopafdeling gewerkt, ik heb o.a. reizen, landbouwmachines en logovlaggen verkocht. Ik sportte zelf al een tijdje bij Palestra voordat ik gestart ben met het geven van groepslessen. Toen ik op een dag in de auto de afslag naar Palestra nam i.p.v. naar mijn andere werkgever wist ik genoeg en heb ik de switch gemaakt. In 2009 ben ik begonnen in Dokkum en na een aantal jaren ben ik in Hallum gaan werken, waar ik samen met mijn man Niels woon. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als clubmanager, samen met Niels. Erg leuk om zelf meer invloed te hebben op alle belangrijke zaken.

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Pilates
 • Pump
 • Voedingscoach

Niels

Tot 2016 was ik werkzaam bij Defensie als vliegtuigmonteur bij de Marine. In hetzelfde jaar heb ik de overstap gemaakt naar Palestra, na uiteraard mijn fitnessopleiding succesvol te hebben afgerond. Ik vind het een uitdaging om je fysiek en conditioneel uit te dagen en om je mentaal sterker te maken. Samen met mijn vrouw Elly heb ik de dagelijkse leiding in ons mooie sportcentrum Fit & Happy Hallum.

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Spinning
 • Hardlopen
 • Voedingscoach

Akkelien

Sinds februari 2022 ben ik op de fitnessvloer te vinden en zie je mij in de circuittraining. Voordat ik bij Fit & Happy Hallum begon was ik werkzaam in de schoonheidsbranche. Vanwege de blessures die ik heb, ben ik erachter gekomen wat sport en goede begeleiding voor mij betekent heeft en nog steeds doet. Eind vorig jaar kreeg ik de kans om een omscholingstraject te starten binnen Fit & Happy Hallum tot fitnessinstructeur/vitaliteitscoach, erg blij dat ik deze kans gekregen heb om van mijn passie mijn werk te maken! Met mijn enthousiasme en begeleiding hoop ik jou ook te helpen om ook jou doelen te bereiken.

Bij mij kun je terecht voor:

Vrije Fitness
Circuittraining

Marieke

In 2019 ben ik afgestudeerd aan het CIOS in Heerenveen als buitensportinstructeur, dit werk doe ik in de zomermaanden altijd in België. Ik sport zelf altijd veel en doe graag mee aan de groepslessen. In 2021 heb ik de XCORE opleiding behaald en ben ik gestart met lesgeven bij onze zustervestiging Happy Life 35 in Burgum. Binnenkort ga ik de pump opleiding volgen, hier ben ik al wel intern voor opgeleid. Ik sta altijd heel enthousiast voor de groep, als je ook met enthousiasme in mijn les staat kan ik je garanderen dat je met veel plezier en gezelligheid je doelen haalt.

Bij mij kun je terecht voor:

• Pump
XCORE

Gijs

Voor velen ben ik inmiddels geen onbekend gezicht bij Fit & Happy Hallum. Vanuit mijn CIOS opleiding ben ik als stagiaire begonnen bij Palestra Hallum en inmiddels ben ik al een tijd in dienst als vliegende keep. Wanneer ik niet op school ben of het vakantie is zul je mij in de fitness of in de circuittraining zien. Maar ik sport zelf ook regelmatig bij Fit & Happy Hallum, dus de kans is groter dat je mij vaker tegenkomt. Naast fitness voetbal ik ook al sinds kleins af aan bij voetbalclub Wykels in Hallum, hier speel ik als keeper bij  jo19-1. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten in ons sportcentrum zodat we samen aan de slag kunnen!

Bij mij kun terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Circuittraining

Alwin

Toen ik in 2021 besloot om van mijn passie mijn werk te maken ben ik begonnen om mijn Fitnesstrainer A diploma te behalen. Na het behalen van mijn Fitnesstrainer A ben ik direct gaan kijken naar een toffe gym. Als snel kwam ik bij Fit & Happy Hallum voor een kennismakingsgesprek, dit voelde eigenlijk gelijk al goed. Inmiddels ben ik begonnen aan een opleiding tot Personal Trainer en ben ik over een tijdje ook bevoegd om 1 op 1 training te geven. Ik kijk er naar uit om je te mogen helpen met het maken van een trainingsschema om je beter op weg te helpen met advies. Ook geef ik op maandagochtend en om de week op vrijdag de circuittraining. Ik zou zeggen: neem eens een kijkje bij deze toffe gym en ik hoop je snel te ontmoeten!

Bij mij kun terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Circuittraining

Jan Thomas

Ik vind niets leuker dan aan het einde van een werkdag om even lekker naar de sportschool te gaan. In de afgelopen tijd heb ik steeds meer een passie gekregen voor fitness en toen Niels mij vroeg of ik wat met deze passie wou doen hoefde ik hier niet lang over na te denken. Doordeweeks werk ik bij lakfabriek Nelf Koopman, dus je zal mij alleen in het weekend op zaterdagochtend in sportcentrum treffen. Zie ik je snel?

Bij mij kun terecht voor:

 • Vrije Fitness

Arendine

Heb je ook zo’n behoefte aan balans? Ik neem je mee in wat YIN YOGA is en wat dat voor je kan betekenen. Sinds 1 oktober 2021 geef ik Yin Yoga lessen in Hallum.
Wees welkom en beleef! Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als men langere tijd in de houdingen verblijft, kan deze vorm van yogabeoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Eén van de mooiste effecten van Yin yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen.

Bij mij kun terecht voor:

 • Yoga