Over ons

 

Bij Fit & Happy Hallum in Hallum brengen ze gezondheid, een warm huiskamergevoel en doelgericht sporten voor een brede doelgroep bij elkaar. De missie is : ‘Fit worden en fit blijven in een omgeving die aanvoelt als een tweede huiskamer’. Intensief bewegen, aandacht voor gezonde voeding en tijd voor jezelf in je agenda zijn de aandachtspunten waar het om gaat. Met een team van gecertificeerde trainers en voedingsdeskundigen proberen ze bij Fit & Happy Hallum de wereld een beetje gezonder te maken.

In 2005 opende Palestra voor het eerst haar deuren in Dokkum en sinds 2011 is onze vestiging in Hallum daar aan toegevoegd. Naast de enthousiaste en fanatieke sporters richt Palestra zich vooral op mensen, die weten dat bewegen noodzakelijk is voor hun welzijn, maar het moeilijk vinden om de stap naar een sportcentrum te maken.

Sinds juni 2022 is Palestra Dokkum overgenomen door twee nieuwe eigenaren. Als gevolg van deze overname heeft Palestra Hallum een naamswijziging ondergaan. Vanaf medio 2022 gaat onze vestiging verder onder naam Fit & Happy Hallum met nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten.

 

Elly

Al jaren werk ik met veel plezier bij Palestra (inmiddels Fit & Happy Hallum). Voordat ik in de sportbranche terecht kwam heb ik bij diverse bedrijven op de verkoopafdeling gewerkt, ik heb o.a. reizen, landbouwmachines en logovlaggen verkocht. Ik sportte zelf al een tijdje bij Palestra voordat ik gestart ben met het geven van groepslessen.

Toen ik op een dag in de auto de afslag naar Palestra nam i.p.v. naar mijn andere werkgever wist ik genoeg en heb ik de switch gemaakt. In 2009 ben ik begonnen in Dokkum en na een aantal jaren ben ik in Hallum gaan werken, waar ik samen met mijn man Niels woon. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als clubmanager, samen met Niels. Erg leuk om zelf meer invloed te hebben op alle belangrijke zaken.

 

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Pilates
 • Pump
 • Voedingscoach

Niels

Tot 2016 was ik werkzaam bij Defensie als vliegtuigmonteur bij de Marine. In hetzelfde jaar heb ik de overstap gemaakt naar Palestra, na uiteraard mijn fitnessopleiding succesvol te hebben afgerond.

Ik vind het een uitdaging om je fysiek en conditioneel uit te dagen en om je mentaal sterker te maken. Samen met mijn vrouw Elly heb ik de dagelijkse leiding in ons mooie sportcentrum Fit & Happy Hallum.

 

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Spinning
 • Hardlopen
 • Voedingscoach

Alwin

Toen ik in 2021 besloot om van mijn passie mijn werk te maken ben ik begonnen om mijn Fitnesstrainer A diploma te behalen. Na het behalen van mijn Fitnesstrainer A ben ik direct gaan kijken naar een toffe gym. Als snel kwam ik bij Fit & Happy Hallum voor een kennismakingsgesprek, dit voelde eigenlijk gelijk al goed.

Inmiddels ben ik begonnen aan een opleiding tot Personal Trainer en ben ik over een tijdje ook bevoegd om 1 op 1 training te geven. Ik kijk er naar uit om je te mogen helpen met het maken van een trainingsschema om je beter op weg te helpen met advies. Ook geef ik op maandagochtend en om de week op vrijdag de circuittraining. Ik zou zeggen: neem eens een kijkje bij deze toffe gym en ik hoop je snel te ontmoeten!

 

Bij mij kun je terecht voor:

 • Vrije Fitness
 • Circuittraining

Anneke

Anneke is onze enthousiaste weekendkracht. Op zaterdagochtend kom je haar tegen in ons sportcentrum. Maar ook doordeweeks is zij regelmatig in de fitness te vinden om zelf te trainen.

Anneke is een frisse jonge meid van 20 jaar, dit maakt ons team divers en passend bij meerdere leeftijdsgroepen.

Op dit moment studeert Anneke aan de Friese Poort waar ze de opleiding VeVa zorg volgt. Daarnaast werkt ze ook nog in de ouderenzorg. Kom jij binnenkort kennismaken met haar?

 

Bij mij kun terecht voor:

 • Vrije Fitness
Anneke

Henk-Jan

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik gestart met deelname aan Bodybalance. Het kostte me niet lang voordat ik zowel mentaal als fysiek een aanzienlijke verbetering voelde en verlost was van de lage rugklachten waar ik al jaren last van had.

Een jaar later werd mij of ik geïnteresseerd was om een opleiding te volgen voor Body Balance en les te gaan geven. Dit leek me een mooie uitdaging en een leuke afwisseling naast mijn ondernemerschap.

Vervolgens heb ik me gespecialiseerd in verschillende opleidingen en cursussen, zoals poweryoga, yin yoga, yogamassage en het verdiepen in het begeleiden van mijn deelnemers. Inmiddels geef ik alweer 14 jaar les in bodybalance, pilates, yin yoga en power/vinyasa yoga.

Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Naast de Body & Mind lessen houd ik ook van wielrennen, mountainbiken en daag ik mezelf uit door het hele jaar door buiten te zwemmen.

Ik heb inmiddels mijn bedrijf verkocht en besloten om mijn passie op het gebied van Body & Mind te volgen. Ik kijk er met veel enthousiasme en plezier naar uit om binnenkort op woensdagavond bij Fit & Happy Hallum les te gaan geven in yin en power/vinyasa lessen.

Bij mij kun terecht voor:

 • Power Yoga
 • Vinyasa
Henk Jan

Pieter

Mijn naam is Pieter en ik ben yoga-docent bij Fit & Happy Hallum. Ik ben begonnen met yoga omdat ik aan beide heupen geopereerd ben en dit veel pijn met zich meebracht. Yoga nam zowel geestelijk als lichamelijk veel spanning van mij af. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik dit ook graag andere mensen wil bieden. Tijdens mijn lessen ben ik graag creatief. Ik hou van verandering zodat je niet elke keer hetzelfde doet.

Naast yoga ben ik opgeleid als ademcoach en heb ik bijna mijn meditatiecoach opleiding afgerond. Yoga is voor mij echt een passie en ik ben hier dan ook dagelijks mee bezig.
Hiernaast mag ik graag dansen, wielrennen, fitnessen en in de natuur wandelen. Ik ontmoet graag nieuwe mensen, want iedereen is weer uniek op zijn eigen manier.

 

Bij mij kun terecht voor:

 • Yin Yoga
 • Hatha Yoga
Pieter

Tessa

In april 2023 heb ik besloten om samen met mijn gezin de grote stap te zetten en te verhuizen vanuit het bruisende Rotterdam naar het pittoreske Hallum. Het kostte even tijd om ons te settelen, maar al snel voelde het als thuis. Eenmaal gesetteld besloot ik dat het tijd was om weer te gaan sporten. Fit & Happy Hallum leek me de perfecte plek om lid van te worden.

Hier neem ik met veel plezier deel aan de diverse groepslessen die aangeboden worden. Toen Elly aankondigde dat er een geweldige zumba-les op het programma stond, kon mijn enthousiasme niet op en uiteraard is dit niet onopgemerkt gebleven. Ik kreeg de vraag of ik bereid was om als back-up voor de zumba-lessen te fungeren.

Wat een eer en wat een fantastische kans! Dansen is namelijk mijn grootste passie. Op feestjes zal je mij nooit aan de zijlijn zien staan, maar altijd swingend op de dansvloer. Jammer genoeg heeft de nieuwe zumbainstructrice na slechts één les al besloten om te stoppen, waardoor ook de zumba-les tot stilstand gekomen is.

Gelukkig heb ik inmiddels mijn zumbaopleiding afgerond en ik kan niet wachten jullie binnenkort te verwelkomen in mijn eigen les!

Bij mij kun terecht voor:

 • Zumba