Fysiotherapie

Geblesseerd tijdens het sporten? Vaak last van je nek als je achter de computer aan het werk bent? Je wordt een dagje ouder en je lichaam sputtert soms tegen? Door bepaalde houdingen en bewegingen kun je lichamelijke klachten krijgen. Fysiotherapie helpt deze problemen te stabiliseren, verminderen of herstellen. De fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je snel weer fit en vitaal bent.

Fysiotherapie helpt bij deze klachten
De fysiotherapeut behandelt mensen met lichamelijke klachten bij bepaalde houdingen en bewegingen. Deze problemen kunnen komen door een stoornis aan de spieren, pezen, banden of gewrichten. Fysiotherapie is ook bedoeld voor mensen met klachten aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart of huid. Denk hierbij aan de gevolgen van M.S., een beroerte, COPD, een hartinfarct of huidverklevingen.

De fysiotherapeut helpt je bij:

  • pijn
  • stijfheid
  • krachtvermindering
  • ademhalingsproblemen
  • evenwichtsstoornissen
  • vermoeidheidsverschijnselen
  • zwellingen en beperkingen bij bewegingen

Bakker Fysiotherapie Hallum

 

Hoe fysiotherapie werkt:
Fysiotherapie richt zich met massage en oefentherapie op de ‘zachtere’ delen van het lichaam: spieren, pezen, kapsels en banden. Het gaat hierbij om het oefenen van kracht, coördinatie, conditie en souplesse. De fysiotherapeut probeert ervoor te zorgen dat normale houdingen en bewegingen weer mogelijk zijn. Of hij leert je hoe je zo goed mogelijk met bepaalde beperkingen om kunt gaan. De fysiotherapeut besteedt ook veel aandacht aan het voorkomen van dezelfde klachten.

Wilt u meer weten: www.fysiotherapiestiens.nl, natuurlijk kunt u ons ook mailen op info@fysiotherapiestiens.nl

Gratis inloopspreekuur

Wij hebben een gratis inloopspreekuur voor sportblessures. De bedoeling hiervan is dat sporters snel terecht kunnen voor een eerste screening en advies waardoor de kans op langdurige blessures verkleind wordt.

Sporters kunnen plaats nemen aan de grote tafel en worden dan door de aanwezige fysiotherapeut gezien. Het inloopspreekuur is kosteloos, eventueel vervolgonderzoek en/of aansluitende fysiotherapeutische behandelingen zijn niet gratis. Het is dan ook van belang om een goede aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten zodat deze kosten door uw zorgverzekering vergoed worden.

Het gratis inloopspreekuur is elke dinsdag van 17.30 – 18.00 uur.