Wat is spinning?

Spinning is een fietssport. Je zit alleen niet op een fiets, maar op een hometrainer in de vorm van een sportfiets. Aan de voorkant zit een vliegwiel dat je aandrijft wanneer je trapt. Dit vliegwiel is verzwaard, waardoor deze blijft draaien en je dus niet zomaar kunt stoppen. Bovendien zijn er nog allerlei instellingen mogelijk om het trappen zwaarder of juist lichter te maken.  

Je gaat vervolgens bijvoorbeeld een intervaltraining doen of een denkbeeldige berg ofietsen. Meestal doe je dat tijdens een groepsles spinning. De sport is vrij intensief, waardoor je flink zult zweten tijdens het sporten. Daar staat uiteindelijk een sterk uithoudingsvermogen tegenover. Veel mensen die beginnen met spinningles in Hallum blijven hier dan ook voor terugkomen.

Spinning groepsles Hallum

 

De voordelen van spinning

Spinning biedt allerlei voordelen, naast dat het natuurlijk erg leuk is om te doen. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

#1 Sterk hart:
Door de trainingen gaat jouw hart na verloop van tijd stelselmatig rustiger slaan, ook wanneer je niet aan het sporten bent. Dit is een gevolg van de intensieve trainingen die je hart versterken.

#2 Vergroten van je longinhoud en zuurstofinname:
Tijdens de spinninglessen gaat jouw ademhaling sneller en langzamer, afhankelijk van hoe intensief je aan het trappen bent. Hiermee train je als het ware je longen, waardoor je longinhoud groter wordt en je meer zuurstof kunt opnemen 

#3 Goede bloedsomloop:
Door bijvoorbeeld intervaltrainingen leert jouw lichaam hoe het om moet gaan met veranderende omstandigheden en inspanningen, dit verbetert onder anderen je bloedsomloop. 

#4 Sterke en soepele spieren:
Je beenspieren en zelfs buik en rugspieren train je tijdens een spinningles in Hallum. Hierdoor worden ze soepeler en sterker.  

#5 Uithoudingsvermogen:
Door intensief te bewegen gaat je ademhaling omhoog, je benen worden flink aan het werk gezet en je begint behoorlijk te zweten. Het punt waarop je echt moe begint te worden schuift iedere training een stukje verder op. Hieraan merk je dat je uithoudingsvermogen flink verbetert wordt met groepslessen spinning.  

#6 Toegankelijk:
Spinning in Hallum is voor vrijwel iedereen geschikt. Je hoeft geen ingewikkelde apparatuur aan te schaffen, noch hoef je echt nieuwe bewegingen te leren. Je kunt dus zeer gemakkelijk beginnen met spinnen.  

#7 Niet blessuregevoelig:
Door de fietsbeweging worden je gewrichten veel minder belast dan bij andere sporten zoals voetbal of tennis. Spinning is daardoor niet blessuregevoelig.

Probeer een gratis spinning proefles